Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Polevou přelijeme šohajky a můžeme ozdobit barevnou rýží, půlkou ořechu nebo kokosem.
Čokoládu rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami ve vodní lázni. Ořechovou náplň jen smícháme.
Heru utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme mleté ořechy Šohajky dozdobíme Studentskou pečetí, popř. oříšky.
Ztužený tuk rozpustíme, přidáme kakao, cukr a zamícháme. Čokoládu nalijeme do papírových košíčků a do
Mouku smícháme s kypřícím práškem i mletými vlašskými ořechy Pak vmícháme směs mouky a ořechů a nakonec nastrouhaná
Ze všech ingrediencí uděláme hladké těsto. na vále poté vyválíme na 0,5 mm tlustý plát a vykrajujeme