1.4K čtenářů Přidat komentář

Pařížské máslové tyčinky

15 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Vypracujeme si hladké těsto, které si necháme asi půl hodiny odpočinout na studeném místě.
  2. Poté rozválíme, pomažeme marmeládou a bílkovým ledem, který vznikne třením cukru s bílkem, poté namažeme na syrové těsto a nakrájíme.
  3. Upečeme v troubě dozlatova.

Těsto:

  • 14 dkg mouka (hladká)
  • 14 dkg máslo
  • 2 dkg cukr
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce víno
  • 1 žloutek
  • citronová šťáva

Bílkový led:

  • 1 bílek
  • 10 dkg cukr
  • pár kapek šťáva (citronová)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.