3.6K čtenářů Přidat komentář

Pařížské řezy

40 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z ingrediencí si zpracujeme krásně hladké těsto a rozválíme.
  2. Nakrájíme si na dlouhé řezy a polijeme polevou z bílku, citronové šťávy a cukru.
  3. Poté upečeme dozlatova v troubě při 180°C.
  • 14 dkg ořechy
  • 14 dkg cukr
  • 4 dkg máslo
  • 14 dkg mouka (hladká)
  • 1 ks vejce

Poleva:

  • 1 bílek
  • citronová šťáva
  • cukr

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.