Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Pařížské bochánky se skládají z předem upečených lineckých koleček, na která se následně stříká pařížský krém
Na vál vysypeme ořechy, cukr, mouku a uděláme důlek. Přidáme vejce a žloutek. Vypracujeme těsto, které
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
1Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se
Zpracujeme si těsto a vyválíme ho na placku silnou asi 2 mm. Pomocí srdíčkových formiček vykrajujeme
Vyšleháme si vejce s cukrem, přidáme ořechy a strouhanku, citronovou kůru a dáme rohlíčky upéct, dokud
Odblaněné a naklepané telecí plátky nařežeme na okrajích a posolíme. Z mouky, vejce a mléka připravíme
Vymazanou formu vyložíme nakrájenými oloupanými jablky. Promícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, olej
Z ingrediencí si zpracujeme krásně hladké těsto a rozválíme. Nakrájíme si na dlouhé řezy a polijeme polevou
Den předem svaříme za stálého míchání šlehačku, kakao a cukr. Směs uložíme do chladničky a druhý den
Uvedené suroviny vymícháme v míse nad párou do zhoustnutí, necháme vychladnout a pak tvořítkem na tukem
Den předem připravíme krém. Šlehačku svaříme s čokoládou a dáme ji přes noc vychladit do lednice. Druhý