Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Krém vytvoříme tak, že vyšleháme ve vodní lázni vejce a cukr vanilkový a krupici. jakmile krém zhoustne
Do mísy dáme cukr, piškoty, vodu, rum, marmeládu a kakao. Důkladně rozmixujeme a poté z hmoty děláme
Příprava krému: Žloutky na krém dáme do hrnce, přidáme Důkladně smícháme a povaříme dokud krém nezhoustne.
kostky jablka, hrušky, banán, nasekaná jádra vlašských ořechů Ořechovou omáčku vytvoříme rozmixováním vlašských ořechů
Nastrouhané ořechy smícháme s olejem, lučinou, nasekanou hermelíny lehce pomažeme máslem a zdobíme půlkami ořechů
Příprava korpusu: V míse smícháme mouku, ořechy a prášek Posypeme mletými ořechy a necháme ztuhnout v lednici
a posypeme ořechy. Příprava krému: Pudinkový prášek rozmícháme s cukrem
těsto, z kterého poté pomocí formiček tvoříme vzory ořechů Ze surovin na náplň vytvoříme krém, kterým vždy dva
Vejce rozpulte. Vyjměte žloutky a tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka s majonézou, hořčicí, solí,