Prémiový obsah
★★★
71 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Jedlé kaštany uvaříme, oloupeme a umeleme. 70 ml vody přivedeme k varu, přidáme cukr a povaříme cca 5
Rozmixujeme datle, rozinky spolu s Amarettem. Čokoládu rozpustíme a vmícháme k datlím. Necháme 30 minut
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme cukr a vanilku. Promícháme a naplníme do formiček. Necháme
Piškoty podélně rozkrojíme dvakrát ostrým nožem, potřeme pomazánkou (džemem) a spojíme. Každý piškot
Jahody, cukr a třešňovici rozmixujeme. Bílou čokoládu a polevu odděleně rozpustíme. Staniolové košíčky
Mandle zalijeme vařící vodou, po chvíli prudce ochladíme a slupku oloupeme. Ve vodní lázni svaříme smetanu
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, necháme jí rozvonět a poté přidáme zázvor. Přidáme nakrájenou
Na másle restujeme česnek a cibuli, přidáme oloupané uvařené kaštany, zázvor a nastrouhaný muškátový
Omyté maso potřeme směsí rozpuštěného másla amedu, třtinového cukru, soli, pepře a vše dáme do pekáče
Kaštany si uvaříme, šalotku orestujeme na olivovém oleji, přidáme katany, máslo a restujeme asi 10 minut