Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Piškoty podélně rozkrojíme dvakrát ostrým nožem, potřeme pomazánkou (džemem) a spojíme. Každý piškot
Rozmixujeme datle, rozinky spolu s Amarettem. Čokoládu rozpustíme a vmícháme k datlím. Necháme 30 minut
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme cukr a vanilku. Promícháme a naplníme do formiček. Necháme
Jahody, cukr a třešňovici rozmixujeme. Bílou čokoládu a polevu odděleně rozpustíme. Staniolové košíčky
strouhané mandle a rum (nebo likér) a z tuhé hmoty děláme pralinky Oschlé pralinky polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme
Balíček piškotů pomeleme, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a vytvoříme kuličky. Po ztuhnutí
Sušenky rozdrtíme a smícháme s tvarohem, sirupem a šťávou z limety. Jestli máte rádi sladší, přidáme
Vršek pralinek ozdobíme kouskem mandličky a obarvenou Mandlové pralinky s marcipánem uchováváme v krabičce
Na náplň smícháme rozmixované tatranky, máslo, kakao, rum a cukr. Vmícháme úlomky čokolády a prohřejeme
Z kvasnic, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl
Mouku prosejeme s kypřicím práškem a cukrem, přidáme mandle, změklé máslo, vejce rozmíchané samarettem