695 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Po vychladnutí můžeme cukroví potřít citronovou polevou Cukroví se musí alespoň 14 dní uležet.
Po vychladnutí cukroví potřeme citronovou polevou, ale pak je jedním z nejchutnějších druhů vánočního cukroví
Utřeme si cukr se žloutky, přidáme vanilkové cukry a necháme odpočinout asi 3 hodiny. Poté ještě 15 minut
Cukry smícháme s kakaem, škrobem a důkladně rozmícháme s mléce. Za stálého mícháme vaříme na vodní lázni
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
Bílek pevně ušleháme, zašleháme cukr, žloutky, mouku a pak přikapeme rozpuštěné máslo. Nakonec lehce
Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout. Těsto
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, lžičku mouky z odváženého množství, rozdrobíme do něj kvasnice a
Mouku, moučkový cukr, máslo a žloutek zapracujeme na těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto
Ingredience (kromě rozinek) vložíme do pekárny v uvedném pořadí a zapneme program SWEET, velikost bochníku
Umleté rozinky smícháme s moukou, cukrem, žloutky a máslem. Vzniklé těsto necháme odležet do druhého
Sypké suroviny nasypeme na vál, přidáme heru a rum. Vypracujeme těsto. Rozdělíme je na poloviny a vyválíme