Prémiový obsah
★★★
1.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
kterého odtrháváme malé kousky, které tvarujeme do rohlíčků vymažeme pouze první plech potom už nemažeme a dáváme rohlíčky
Upečené sádlové rohlíčky ještě teplé obalujeme v moučkovém Sádlové rohlíčky necháme uležet a můžeme jíst.
Plech vymažeme a rohlíčky na něj naskládáme. Každý rohlíček potřeme bílkem a podle chuti jej můžeme
Z mouky, kvásku, oleje, mléka, cukru a soli vypracujeme polotuhé těsto, které rozdělíme na 5 bochníků
(rohlíčky můžeme rovněž protlačit strojkem, tvořit Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru se skořicí
Mléko zahřejeme, přidáme cukr, rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy nasypeme
strouhankou, důkladně propracujeme a tvarujeme malé rohlíčky Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
Rohlíčky z těsta vytvoří pomocí formičky na rohlíčky nebo vytvarujeme rohlíčky ručně.