Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, promícháme zvolna se 120 g cukru a trochou vanilky. Pak lžičkou klademe
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Pak rozdělíme na třetiny a každou obarvíme. Dáme do sášku s ozdobnou
Z mouky, másla, moučkového cukru a vaječného žloutku si vytvořte hladké těsto. Zabalte to do fólie a
Do mísy prosejte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vsypte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, přilijte
Bílky šleháme tak dlouho, dokud není sníh úplně tuhý (cca 5 minut na nejvyšší otáčky). Poté přisypeme
Dýňová semínka nebo ořechy opečeme nasucho v pánvi a poté je nasekáme nadrobno. V míse vyšleháme do
Oplatky rozdrtíme a navlhčíme smetanou, přidáme cukr a promícháme. Rozinky opláchneme, vlašské ořechy
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
Bílky vyšleháme s polovinou krupicové cukru ve vodní lázni. Šleháme asi 5 minut, aby se bílky zahřály
V parní lázni vyšleháme bílky s cukrem, poté vmícháme ořechy. Celou směs nalijeme do cukrářského sáčku
Příprava sněhové hmoty: Z bílků ušleháme sníh, přidáme Sněhovou hmotu dáváme na dort ihned.
Bílky s cukrem necháme při míchání metličkou rozpustit ve vodní lázni, aby bílky byly hladké bez krystalků