Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do mísy prosejte mouku, po okrajích osolte, doprostřed vsypte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr, přilijte
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Pak rozdělíme na třetiny a každou obarvíme. Dáme do sášku s ozdobnou
Z mouky, másla, moučkového cukru a vaječného žloutku si vytvořte hladké těsto. Zabalte to do fólie a
Bílky šleháme tak dlouho, dokud není sníh úplně tuhý (cca 5 minut na nejvyšší otáčky). Poté přisypeme
Oplatky rozdrtíme a navlhčíme smetanou, přidáme cukr a promícháme. Rozinky opláchneme, vlašské ořechy
Příprava makronek: Všechny ingredience na těsto vyšleháme ve šlehači do pěny. Naplníme cukrářská sáček
Dýňová semínka nebo ořechy opečeme nasucho v pánvi a poté je nasekáme nadrobno. V míse vyšleháme do
Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, promícháme zvolna se 120 g cukru a trochou vanilky. Pak lžičkou klademe
Příprava sněhové hmoty: Z bílků ušleháme sníh, přidáme Sněhovou hmotu dáváme na dort ihned.
Sněhové koule lze několik týdnů skladovat jako sušenky
Žloutky oddělíme od bílků. K žloutkům nasypeme 3 lžíce cukru, trochu skořice a metličkou vyšleháme. Přilijeme
Na 1 bílek (dle velikosti vajec) použijeme 50 – 70 g krupicového cukru. Bílky šleháme v robotu tak dlouho