Prémiový obsah
★★★
4.2K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Mouku s moučkovým cukrem prosejeme na vál, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme
Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme
Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme
Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme
Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostečky a můžeme ještě posekat. Housky nakrájené na kostečky
Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme
Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v
Med, vejce a cukr společně utřeme. Mouku, prášek do perníku a sodu smícháme a zatřeme do medu po lžičkách
Brambory oloupeme, nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou
Z vlažného mléka, lžíce cukru a kostky droždí zaděláme kvásek. Mouku, sůl, cukr, žloutky a citrónovou
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby