Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek, přidáme žloutek a nastrouhané máslo. Zpracujeme hladké těsto
Jakmile cukroví vychladne, rozpustíme si čokoládovou polevu a cukroví pocákáme.
Cukroví upečeme na pomaštěném plechu v horké troubě
Cukroví upečeme na pomaštěném plechu v horké troubě
Strojkové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ° Strojkové cukroví pečeme asi 2 týdny před vánočními
Ke zdobení vánočního cukroví (linecké a perníčky) použijeme lžičky naplníme polevou (dle chuti) a pohodlně zdobím cukroví
Cukroví pečeme na 160 stupňů mírně do zlatova, necháme Nakonec cukroví namočíme do polevy (tmavé, mléčné či
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu. Pak na strojku vytlačujeme libovolné tvary