Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s 60 g cukru do světlé pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh,
Přidáme hrubou mouku a kokos a plníme do formiček na ježky Hotové ježky polijeme čokoládovou polevou a posypeme
Do mísy dáme mléko, mouku, vejce, sůl. vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme do hladké konzistence
Nakrájíme na ježky. troubu přepneme na horkovzduch a necháme bramborové ježky
Po upečení necháme ježky vychladnout.Rozpustíme si je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Poté z těsta tvarujeme ježky, tím, že uděláme kuličku No a už jenom postupně ježky namáčíme do čokolády a
Brambory důkladně omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na plátky, ale konec nedořízneme. Vzniknou nám tak
Brambory dobře opereme ve studené vodě, uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Pak je podélně