Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s 60 g cukru do světlé pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh,
Do mísy dáme mléko, mouku, vejce, sůl. vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme do hladké konzistence
Přidáme hrubou mouku a kokos a plníme do formiček na ježky Hotové ježky polijeme čokoládovou polevou a posypeme
Nakrájíme na ježky. troubu přepneme na horkovzduch a necháme bramborové ježky
Po upečení necháme ježky vychladnout.Rozpustíme si je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.
Brambory důkladně omyjeme a ostrým nožem nakrájíme na plátky, ale konec nedořízneme. Vzniknou nám tak
Poté z těsta tvarujeme ježky, tím, že uděláme kuličku No a už jenom postupně ježky namáčíme do čokolády a
Brambory dobře opereme ve studené vodě, uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Pak je podélně