Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Z vína odebereme 150 ml, zbylé smícháme se smetanou, dobře rozmícháme cukr a dáme vařit. Do chladného
Plát listového těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem a posypeme důkladně propláchnutými
Do horké vody dáme kostkový cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom přilijeme rum a víno a zahříváme
a obalíme plátky čerstvé slaniny, čistě vypranými vinnými rozpůlíme a podáváme na teplém talíři, zdobené slaninou a vinnými
Mandle nasypeme do vařící vody, povaříme asi půl minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ovoce
Brambory omyjeme a předvaříme je v osolené vodě ve slupce asi 10 minut. Uvařené brambory slijeme, necháme
V kastrolku se silným dnem rozpustíme v neperlivé vodě cukr a za stálého míchání jej přivedeme k varu
Klobásu rozdělíme na čtyři stejné díly a stočené je propícháme špejlemi. Hrubou mouku smícháme s pepřem