2K čtenářů Přidat komentář

Voňavé žloutkové anýzky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Voňavé žloutkové anýzky

  1. Smícháme ingredience a vypracujeme těsto.
  2. Necháme uležet v lednici a poté vyválíme na plát.
  3. Vykrajujeme tvary, které upečeme v troubě při 175°C.
  • 200 g mouka (hladká)
  • 70 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • žloutek
  • 2 lžička anýz (drcený)

Stále sypká sůl

Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.

Voňavý likér
195
redakceTerka

Voňavý likér

Omyté maliny dáme do vysoké nádoby. Zalijeme vodkou a nádobu uzavřeme. Necháme luhovat na slunném místě

Voňavé okurky
219
redakceTerka

Voňavé okurky

Zeleninu si nakrájíme na kolečka. Všechno ostatní svaříme na lák a necháme mírně vychladnout. Okurky

Voňavá smaženice
411
redakceTerka

Voňavá smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené

Voňavé muffinky
397
Redakce Recepty.eu

Voňavé muffinky

V míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme vejce vyšlehané s rumem a máslo. Vymícháme hladké těsto

Voňavé kuličky
553
Redakce Recepty.eu

Voňavé kuličky

Ve vodní rozpustíme čokoládu s olejem. Směs vychladíme a přidáme do ní koňakové aroma. Strouhané mandle

Voňavá bagetka
4.5K
Kuchař Berda

Voňavá bagetka

Bagetku dáme na alobal a jakobychom ji krájeli šikmo na plátky, ale nedokrojíme. Vzniknou nám kapsičky

Žloutková poleva
1.1K
nikolka
★★★

Žloutková poleva

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná

Žloutková poleva
12K
Redakce Recepty.eu
★★★

Žloutková poleva

Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.

Žloutkové řezy
31.7K
1
Kuchař Berda
★★★★★

Žloutkové řezy

ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou

Žloutková omáčka
5.1K
Kuchař Berda

Žloutková omáčka

Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem

Voňavá pečeně s mrkví
152
redakceTerka

Voňavá pečeně s mrkví

Očištěné maso prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přesuneme do pekáčku, podlijeme vývarem a asi 1

Voňavé vaření s bylinkami
178
redakceTerka
★★★

Voňavé vaření s bylinkami

ROZMARÝN Chuť- intenzivně aromatická, lehce pryskyřičná. Hodí se- k hovězímu, jehněčímu a drůbežímu masu