2K čtenářů Přidat komentář

Voňavé žloutkové anýzky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Voňavé žloutkové anýzky

  1. Smícháme ingredience a vypracujeme těsto.
  2. Necháme uležet v lednici a poté vyválíme na plát.
  3. Vykrajujeme tvary, které upečeme v troubě při 175°C.
  • 200 g mouka (hladká)
  • 70 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • žloutek
  • 2 lžička anýz (drcený)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Voňavé okurky
205
redakceTerka

Voňavé okurky

Zeleninu si nakrájíme na kolečka. Všechno ostatní svaříme na lák a necháme mírně vychladnout. Okurky

Voňavá smaženice
405
redakceTerka

Voňavá smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené

Voňavý likér
19
redakceTerka

Voňavý likér

Omyté maliny dáme do vysoké nádoby. Zalijeme vodkou a nádobu uzavřeme. Necháme luhovat na slunném místě

Voňavé muffinky
392
Redakce Recepty.eu

Voňavé muffinky

V míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme vejce vyšlehané s rumem a máslo. Vymícháme hladké těsto

Voňavé kuličky
552
Redakce Recepty.eu

Voňavé kuličky

Ve vodní rozpustíme čokoládu s olejem. Směs vychladíme a přidáme do ní koňakové aroma. Strouhané mandle

Voňavá bagetka
4.5K
Kuchař Berda

Voňavá bagetka

Bagetku dáme na alobal a jakobychom ji krájeli šikmo na plátky, ale nedokrojíme. Vzniknou nám kapsičky

Žloutková poleva
1K
nikolka
★★★

Žloutková poleva

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná

Žloutková poleva
11.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Žloutková poleva

Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.

Žloutkové řezy
31.6K
1
Kuchař Berda
★★★★

Žloutkové řezy

ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou

Žloutková omáčka
5.1K
Kuchař Berda

Žloutková omáčka

Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem

Voňavé ovarové koleno
1K
redakceTerka
★★★

Voňavé ovarové koleno

Koleno vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme překrojenou cibuli, česnek, bobkový list a pepř s novým

Voňavé vaření s bylinkami
176
redakceTerka
★★★

Voňavé vaření s bylinkami

ROZMARÝN Chuť- intenzivně aromatická, lehce pryskyřičná. Hodí se- k hovězímu, jehněčímu a drůbežímu masu