1.9K čtenářů Přidat komentář

Voňavé žloutkové anýzky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Voňavé žloutkové anýzky

  1. Smícháme ingredience a vypracujeme těsto.
  2. Necháme uležet v lednici a poté vyválíme na plát.
  3. Vykrajujeme tvary, které upečeme v troubě při 175°C.
  • 200 g mouka (hladká)
  • 70 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • žloutek
  • 2 lžička anýz (drcený)

Na tvrdou hořčici

Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.

Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.

Voňavý likér
18
redakceTerka

Voňavý likér

Omyté maliny dáme do vysoké nádoby. Zalijeme vodkou a nádobu uzavřeme. Necháme luhovat na slunném místě

Voňavá smaženice
398
redakceTerka

Voňavá smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené

Voňavé okurky
198
redakceTerka
★★★

Voňavé okurky

Zeleninu si nakrájíme na kolečka. Všechno ostatní svaříme na lák a necháme mírně vychladnout. Okurky

Voňavé kuličky
543
Redakce Recepty.eu

Voňavé kuličky

Ve vodní rozpustíme čokoládu s olejem. Směs vychladíme a přidáme do ní koňakové aroma. Strouhané mandle

Voňavé muffinky
387
Redakce Recepty.eu

Voňavé muffinky

V míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme vejce vyšlehané s rumem a máslo. Vymícháme hladké těsto

Voňavá bagetka
4.5K
Kuchař Berda

Voňavá bagetka

Bagetku dáme na alobal a jakobychom ji krájeli šikmo na plátky, ale nedokrojíme. Vzniknou nám kapsičky

Žloutková poleva
961
nikolka
★★★

Žloutková poleva

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná

Žloutková poleva
11.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Žloutková poleva

Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.

Žloutkové řezy
31.4K
1
Kuchař Berda
★★★★

Žloutkové řezy

ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou

Žloutková omáčka
5K
Kuchař Berda

Žloutková omáčka

Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem

Voňavé vaření s bylinkami
165
redakceTerka
★★★

Voňavé vaření s bylinkami

ROZMARÝN Chuť- intenzivně aromatická, lehce pryskyřičná. Hodí se- k hovězímu, jehněčímu a drůbežímu masu

Voňavá pečeně s mrkví
125
redakceTerka

Voňavá pečeně s mrkví

Očištěné maso prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přesuneme do pekáčku, podlijeme vývarem a asi 1