Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Zeleninu si nakrájíme na kolečka. Všechno ostatní svaříme na lák a necháme mírně vychladnout. Okurky
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené
Omyté maliny dáme do vysoké nádoby. Zalijeme vodkou a nádobu uzavřeme. Necháme luhovat na slunném místě
V míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme vejce vyšlehané s rumem a máslo. Vymícháme hladké těsto
Ve vodní rozpustíme čokoládu s olejem. Směs vychladíme a přidáme do ní koňakové aroma. Strouhané mandle
Bagetku dáme na alobal a jakobychom ji krájeli šikmo na plátky, ale nedokrojíme. Vzniknou nám kapsičky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná
Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.
Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem
Koleno vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme překrojenou cibuli, česnek, bobkový list a pepř s novým
ROZMARÝN Chuť- intenzivně aromatická, lehce pryskyřičná. Hodí se- k hovězímu, jehněčímu a drůbežímu masu