2K čtenářů Přidat komentář

Voňavé žloutkové anýzky

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Voňavé žloutkové anýzky

  1. Smícháme ingredience a vypracujeme těsto.
  2. Necháme uležet v lednici a poté vyválíme na plát.
  3. Vykrajujeme tvary, které upečeme v troubě při 175°C.
  • 200 g mouka (hladká)
  • 70 g cukr (moučka)
  • 150 g máslo
  • žloutek
  • 2 lžička anýz (drcený)

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Voňavý likér
19
redakceTerka

Voňavý likér

Omyté maliny dáme do vysoké nádoby. Zalijeme vodkou a nádobu uzavřeme. Necháme luhovat na slunném místě

Voňavé okurky
205
redakceTerka

Voňavé okurky

Zeleninu si nakrájíme na kolečka. Všechno ostatní svaříme na lák a necháme mírně vychladnout. Okurky

Voňavé muffinky
392
Redakce Recepty.eu

Voňavé muffinky

V míse smícháme sypké suroviny a poté přidáme vejce vyšlehané s rumem a máslo. Vymícháme hladké těsto

Voňavá smaženice
405
redakceTerka

Voňavá smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené

Voňavé kuličky
552
Redakce Recepty.eu

Voňavé kuličky

Ve vodní rozpustíme čokoládu s olejem. Směs vychladíme a přidáme do ní koňakové aroma. Strouhané mandle

Voňavá bagetka
4.5K
Kuchař Berda

Voňavá bagetka

Bagetku dáme na alobal a jakobychom ji krájeli šikmo na plátky, ale nedokrojíme. Vzniknou nám kapsičky

Žloutková poleva
1.1K
nikolka
★★★

Žloutková poleva

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná

Žloutková poleva
11.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Žloutková poleva

Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.

Žloutkové řezy
31.6K
1
Kuchař Berda
★★★★

Žloutkové řezy

ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou

Žloutková omáčka
5.1K
Kuchař Berda

Žloutková omáčka

Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem

Voňavé ovarové koleno
1K
redakceTerka
★★★

Voňavé ovarové koleno

Koleno vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme překrojenou cibuli, česnek, bobkový list a pepř s novým

Voňavé vaření s bylinkami
176
redakceTerka
★★★

Voňavé vaření s bylinkami

ROZMARÝN Chuť- intenzivně aromatická, lehce pryskyřičná. Hodí se- k hovězímu, jehněčímu a drůbežímu masu