Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
10 m
nikolka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Na polevu utřeme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou Pláty nejprve potřeme džemem a pak polevou.
Mezitím si připravíme žloutkovou polevu tak, že žloutky Vajíčka s vykrojeným středem omočíme ve žloutkové polevě
ochladnout, ale ještě na poměrně dost teplý nalijeme žloutkovou polevu, kterou rovnoměrně rozprostřeme.
Nadrobno pokrájenou cibuli, ocet, 0,5 dl vody a lžíci nadrobno pokrájené pažitky zalijeme vodou a octem
Povrch řezů pokapeme polevou. Žloutkové řezy s polevou necháme ztuhnout, podle potřeby