Prémiový obsah
★★★
1.3K čtenářů
40 m
janapozarova
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme měkké máslo, pudinkový prášek, tvaroh, mouku s kypřícím prášek, likér
Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem ušleháme v míse do hladké pěny a potom za stálého míchání přidáme
Piškotové těsto: Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem
Na těsto v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme likér, žloutky, změklé
Na vále promícháme všechny suroviny. Přidáme vaječný likér, změklé máslo a žloutky. Nožem suroviny pomalu
V hrnci zahřejeme smetanu s cukrem a mletou skořicí a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Pak
Celá vejce s krupicovým cukrem vyšleháme nad párou do husté světlé pěny, přidáme rozpuštěné máslo, kakao
Mouku smícháme s mandlemi a cukry. Přidáme špetku soli, máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které
Piškoty pomelme a smícháme s cukrem, změklým máslem, jemně namletými ořechy, rumem a kakaem. Vypracujeme
Piškotové těsto: Troubu předehřejeme na 175 °C. Rozvírací formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem
Mouku, kakao, cukr, kypřící prášek a čokoládu smícháme v míse. Poté opatrně přiléváme mléko a olej a