Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
24 kuliček/ 1 porce= 414 kJ/98 kcal
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Ze vzniklé hmoty tvarujeme malé kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu. hotové kuličky vložíme do papírových
Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme
V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,
surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. přidáme mleté ořechy, mouku a dobře promícháme. Nakonec
Nejprve připravíme máslové těsto. ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout
Ingredience na suroviny si smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout v
Čokoládu nastrouháme a utřeme s máslem a cukrem do pěny. Pak přidáme vejce, citronovou kůru a prosátou
Smícháme všechny suroviny na těsto a propracujeme ho dohladka. troubu předehřejeme na 160°C. Do máslem
Kvasnice si dáme s trochou cukru do mléka a necháme vzejít kvásek. Ten poté smícháme se zbylými ingrediencemi