Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme mleté mandle, citronovou küru, vanilkový cukr, máslo nakrájené
Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme
Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi
Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova
Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.
Smícháme si mouky, sůl, semínka, koření a droždí a přidáme asi 300 ml vody, vypracujeme hladké těsto.
Mouku si dáme do mísy, přidáme droždí, cukr, sůl a zamícháme. Doprostřed si nalijeme vlažné mléko a pomalu
Podle chutí osolíme a opepříme a z másla a mouky připravíme
Brambory oškrábeme, umyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, mouku a uděláme si hustší těsto
Cukr utřeme se žloutky, přidáme po lžicích olej, posekané rozinky, kůru a šťávu z citronu. Nakonec přidáváme
Cibuli a česnek si oloupeme, oškrábeme brambory a očistíme rajčata i papriky. Stehna rozdělíme v kloubu