Prémiový obsah
★★★
2.3K čtenářů
janapozarova
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Cukr a bílky si ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, vyndáme a šleháme do vystydnutí. Do směsi si dáme
Mléko a 10 ml smetany vlijeme do mixéru, přidáme kávu, kakao, vanilkový cukr a vše důkladně našleháme
Ztužovač dáme do šlehačky a vyšleháme. Lučinu utřeme s cukrem a přidáme šlehačku, piškoty namáčíme v
Uvedené sypké suroviny prosejeme a smícháme se zbytkem surovin. Těsto necháme chvíli odpočinout a poté
Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme vláčné těsto, které nechám uležet asi 30 minut v lednici. Poté
pect na 160, hlidat polevu ve vodni lazni, co nejnizsi teplota, poradi / tuk, cukr, solamyl, kava Autor
Nejprve si uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladit. Potom ze surovin vypracujeme těsto, které necháme
Přísady zpracujeme na vále, necháme odpočinout. Vykrájíme oválky a upečeme (zhruba jako linecké).Krém
Na vál si dáme sypké suroviny, ručně uhněteme těsto a necháme odpočinout min. 12 hodin. Z těsta vyválíme
Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále
Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme oválky. Na vymazaném plechu