252 čtenářů
Svátky jara už jsou pomalu za rohem. Vyzdobte svoji velikonoční tabuli receptem na datlová velikonoční vajíčka. Pochutnají si na nich malí i velcí.
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do poloviny vajíček vykrojíme do středu zvířátko. Přiklopíme vajíčkem s vykrojeným středem.
vyloženým pečícím papírem dělme tvary malých plochých vajíček Naneseme ji vždy na jednu vnitřní stranu makronkového vajíčka
Všechny ingredience vložíme do mísy a ručně zpracujeme hladké těsto. Pro usnadnění práce můžeme použít
Máslo utřeme s majonézou a přidáme na drobno nakrájenou cibulku a okurku. Dochutíme a pořádně promícháme
Uzené maso dáme vařit na 1 hodinu. Mezitím nakrájíme housky, přidáme rozdrobené droždí a zalijeme teplým
Do poloviny vajíček vykrojíme do středu kytičku. Jakmile jsou vajíčka vychladlá, tak ty s vykrojeným
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Natvrdo vařená vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme přes
věnečků dáme malované vejce, čokoládové nebo cukrové vajíčka
Droždí smícháme v míse se lžící mouky a cukru. Poté zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Poté rozválíme na plát tlustý asi 2 mm a vykrajujeme vajíčka