Prémiový obsah
★★★
1.6K čtenářů
40 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Získat bychom měli asi kilogram meruňkového protlaku kyselinu citrónovou a vaříme až do doby, než začne marmeláda
vaříme 15 minut. za stálého varu vmícháme prášek do marmelád nebo citronovou šťávu a za stálého varu dohotovíme marmeládu
Vytlačené rohlíčky skládáme na plech s pečícím papírem Upečené rohlíčky slepíme marmeládou a špičky namáčíme
Záleží na tom, jestli chceme mít v marmeládě kousky Marmeládu dáme do uzavíratelných skleniček.
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem
Děláme větší rohlíčky. vyválíme na silnější plát a formičkou vykrajujeme rohlíčky