Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Žloutky promícháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a moukou. Těsto zabalíme do sáčku a necháme den
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Těsto I: Vypracujeme z uvedených ingrediencí těsto číslo jedna. Vyvalime plat a vykrajujeme kytičky.
Odleželé těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme velikonoční
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Na vál dáme mouku, cukr a uděláme důlek. Přidáme strouhanou citronovou kůru, vejce a změklé nastrouhané
Mouku smícháme s cukrem, tukem a máslem. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto bez hrudek. Těsto