714 čtenářů
1 h
nikolka
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Olejová, kokosová, máslová nebo s tvarohem, každý peče jinak a každý přidává jinou oblíbenou surovinu
Po upečení necháme perníčky na plechu vychladnout a Polevu naplníme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou, cukrem, vejci, medem, přidáme koření, kakao a uděláme těsto
Těsto vyválíme na 3-4 mm silnou placku, vykrajujeme velikonoční
Mouku s cukrem a sodou prosejeme do mísy. Poté přidáme med a vejce. Promícháme a přidáme sádlo a koření
Velikonoční perníčky podle tradičního receptu Ve středověku NEJLEPŠÍ RECEPT Receptů na perníčky je mnoho, stačí
elegantní dorty, pečené mladé maso či čokoládového velikonočního VELIKONOČNÍ KOLÁČE PRO KOLEDNÍKY
Nejdříve si pomeleme ovesné vločky a oříšky. Vznikne nám sypká směs, kterou přidáme k datlové pastě a
Uzené maso dáme vařit na 1 hodinu. Mezitím nakrájíme housky, přidáme rozdrobené droždí a zalijeme teplým