Prémiový obsah
★★★★
21.6K čtenářů
10 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Mezitím si připravíme polevu. Nakonec musí poleva hustá a hladká.
Dortíčky slepíme meruňkovou zavařeninou a ozdobíme citronovou polevou a například půlkou višně.
Cukr si smícháme s kůrou, šťávou, vodou a uděláme polevu
Poleva: Citronovou šťávu přecedíme přes sítko, vmícháme prosetý cukr dle potřeby a polevu rozetřeme na ořechový
Upečeme dozlatova a hotové cukroví si spojíme marmeládou Ozdobíme citronovou polevou.
Upečené cukroví za tepla vyklopíme z formiček a necháme Vychladlé cukroví přelijeme polevou a necháme v chladu
Mezitím si umícháme polevu. Polijeme polevou a kulatým nožem ji pečlivě rozetřeme
Smíchejte citronovou šťávu s 2 lžícemi cukru a metlou Hotovou polevou ozdobte ještě teplé muffiny a než poleva
Na citronovou polevu smícháme prosátý moučkový cukr Dort na povrchu polejeme citronovou polevou, ozdobíme
Na citronovou polevu smícháme všechny suroviny a vychladlé