Prémiový obsah ★★★ 1.6K čtenářů Přidat komentář

Citronové oválky podle Nikouše

50 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Citronové oválky podle Nikouše

  1. Čokoládu nastrouháme a utřeme s máslem a cukrem do pěny. Pak přidáme vejce, citronovou kůru a prosátou mouku s kypřícím práškem. vše zpracujeme na pevné těsto a necháme odležet.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme oválky. Rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 10 minut.
  3. Po upečení necháme vychladnout. Ze surovin na krém si připravíme krém, kterým potřeme hotová kolečka a slepíme.
  4. Do vroucí vody dáme cukr a na měsíčky nakrájené citróny, vaříme asi 20 minut. Poté vyjmeme a necháme okapat. Nakonec dáme na plech a necháme při cca 100°C vyschnout.
  5. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a slepená kolečka ozdobíme. nakonec na každé kolečko dáme kousek citronu.

Těsto:

  • 100 g čokoláda (hořká)
  • 125 g máslo
  • 125 g cukr (moučka)
  • vejce
  • kůra z citronu (nastrouhaná)
  • 200 g mouka (hladká)
  • lžička
  • kypřící prášek (do pečiva)

Náplň:

  • 125 g máslo
  • 150 g kondenzované mléko
  • 2 lžíce citronová šťáva

Poleva:

  • 50 g bílá čokoláda

Kandované citrony:

  • 2 ks bio citrony
  • 100 g cukr (krupice
  • 100 ml voda

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Chrousti podle Nikouše
5.5K
Redakce Recepty.eu

Chrousti podle Nikouše

Vyšleháme bílky s cukrem a vmícháme rum. Rohlíky zbavíme patek a nakrájíme na kousky. Postupně vmícháme

Kokosky podle Nikouše
2.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosky podle Nikouše

Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny, do které poté přimícháme kokos. Ze vzniklé směsi

Florentýnky podle Nikouše
2.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Florentýnky podle Nikouše

V míse vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme změklé máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem,

Brambůrky podle Nikouše
1.5K
Redakce Recepty.eu

Brambůrky podle Nikouše

Z uvedených surovin si uděláme těsto, ze kterého vytvarujeme malé kuličky. Pečeme v troubě dozlatova

Baklava podle Nikouše
1.1K
Redakce Recepty.eu

Baklava podle Nikouše

Ořechy nadržíme, přidáme cukr a skořici. Máslo si rozpustíme, těsto rozdělíme na 3 díly a rozválíme.

Dýňový kompot podle Nikouše
2.5K
Redakce Recepty.eu

Dýňový kompot podle Nikouše

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostečky. Poté jí dáme do mísy zalijeme roztokem z vody

Kokosové kostky podle Nikouše
6.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosové kostky podle Nikouše

Utřeme si cukr, máslo a žloutky, přidáme ořechy, mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků a těsto

Žloutkové řezy podle Nikouše
8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Žloutkové řezy podle Nikouše

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. přidáme mleté ořechy, mouku a dobře promícháme. Nakonec

Kokosové kuličky
3.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosové kuličky podle NIkouše

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. přidáme strouhaný kokos, kakao, bílek a vše promícháme

Kokosové hvězdičky podle Nikouše
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kokosové hvězdičky podle Nikouše

Nejprve připravíme máslové těsto. ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout

Krémové květy podle Nikouše
1.3K
Redakce Recepty.eu

Krémové květy podle Nikouše

Ingredience na suroviny si smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout v

Likérové kuličky podle Nikouše
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Likérové kuličky podle Nikouše

Oříšky opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Odstavíme je, a když vystydnou, přesypeme je do utěrky. Mneme