Prémiový obsah
★★★
4.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
Suroviny smícháme, vytvoříme těsto a zabalíme do folie dáme do lednice. Uležené těsto rozválíme na vál
KLASICKÉ LINECKÉ CUKROVÍ Těsto zpravidla zjemňujeme VÁNOČNÍ LINECKÉ CUKROVÍ 2.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
žloutků, celého vejce a citronové šťávy vypracujeme linecké Upečené linecké cukroví necháme vychladnout a slepíme
Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Do mísy vysypeme mouku a cukr, přidáme žloutek, máslo a vypracujeme nelepivé těsto. Pokud je těsto řídké