Prémiový obsah
★★★
4.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
Suroviny smícháme, vytvoříme těsto a zabalíme do folie dáme do lednice. Uležené těsto rozválíme na vál
KLASICKÉ LINECKÉ CUKROVÍ Těsto zpravidla zjemňujeme VÁNOČNÍ LINECKÉ CUKROVÍ 2.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek. Přidáme dva žloutky, rum, citronovou šťávu a nastrouhané máslo
žloutků, celého vejce a citronové šťávy vypracujeme linecké Upečené linecké cukroví necháme vychladnout a slepíme
Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.