223 čtenářů
Křehké, voňavé a doslova se rozplývající na jazyku - takové je linecké cukroví, které se podaří. Máme pro vás pár receptů, díky kterým bude letošní vánoční pečení snazší.
1 h
tetalenka
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Změklé máslo prošleháme se žloutky a moučkovým cukrem. K žloutkové směsi prosejeme mouku a kakao. Krátce
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek. Přidáme dva žloutky, rum, citronovou šťávu a nastrouhané máslo
Plech je dobré během pečení v troubě otočit, aby se linecké
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. zabalíme ho do folie a necháme přes noc odležet v
Prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme máslo, žloutky, citronovou kůru a
žloutků, celého vejce a citronové šťávy vypracujeme linecké Upečené linecké cukroví necháme vychladnout a slepíme
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.