Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Rohlíčky dáváme opatrně na plech vyložený pečícím papírem Hotové rohlíčky ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru
placky, okraj placky potřeme nádivkou a srolujeme do rohlíčků
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Ze všech ingrediencí vytvoříme celistvou hmotu. postupně z ní odebíráme lžičkou male hromádky, ze kterých
Maso s cibulí a okurkami umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme nadrobno nasekaná vařená vejce,
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
V hrnci si připravíme z mouky a oleje jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme. Poté vmícháme smetanu
Zpracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu. Tence rozválíme a namotáváme na trubičky. Potřeme
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici