Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
placky, okraj placky potřeme nádivkou a srolujeme do rohlíčků
Rohlíčky dáváme opatrně na plech vyložený pečícím papírem Hotové rohlíčky ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Ve větší míse promícháme mouku, tekutý med, máslo, vejce, rum, smetanu a koření. Vypracujeme hladké těsto
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce mouky rozmícháme sodu a přidáme ji ke směsi. Do základu
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici
Ze všech ingrediencí vytvoříme celistvou hmotu. postupně z ní odebíráme lžičkou male hromádky, ze kterých
Zpracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu. Tence rozválíme a namotáváme na trubičky. Potřeme