Prémiový obsah
★★★
3K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku.
Ve větší míse promícháme mouku, tekutý med, máslo, Po vyjmutí z trouby necháme perníčky vychladnout, poté
Vánoční medové perníčky jako od babičky Skládaly se pouze z medu, mouky a pepře.
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké
cukr,koření a jedlou sodu.Uděláme důlek, přidáme med Upečené vychladlé perníčky ozdobíme bílkovou polevou
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promícháme, poté přidáme Pokud perníčky nebudeme zdobit, před pečením je potřeme
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Maso s cibulí a okurkami umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme nadrobno nasekaná vařená vejce,
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku