Prémiový obsah
★★★
3.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Vánoční medové perníčky jako od babičky Skládaly se i muškátový oříšek, anýz, nebo dokonce levanduli, podle
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku.
Skládaly se jen z medu, mouky a pepře. Medové vánoční perníčky Speciální mouka na Perníčky
Do hluboké mísy nasypte mouku. Přidejte postupně všechny suroviny a ručně nebo v robotu zpracujte hladké
Hnědý cukr, med a vodu dáme do hrnce, společně rozvaříme Perníčky položíme na plech vyložený pečicím papírem
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce Perníčky necháme alespoň 4-5 dnu uležet.
cukr,koření a jedlou sodu.Uděláme důlek, přidáme med Upečené vychladlé perníčky ozdobíme bílkovou polevou