Prémiový obsah
★★★
2.6K čtenářů
45 m
janapozarova
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
(nejlépe přes noc) Potom lehce vyválíme a děláme trubičky Upečené trubičky můžeme naplnit krémem.
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Ve větší míse promícháme mouku, tekutý med, máslo, vejce, rum, smetanu a koření. Vypracujeme hladké těsto
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom z těsta vyválíme tenké
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce mouky rozmícháme sodu a přidáme ji ke směsi. Do základu
V hrnci si připravíme z mouky a oleje jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme. Poté vmícháme smetanu
Maso s cibulí a okurkami umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme nadrobno nasekaná vařená vejce,