Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
45 m
janapozarova
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
(nejlépe přes noc) Potom lehce vyválíme a děláme trubičky Upečené trubičky můžeme naplnit krémem.
Dědovy karbanátky Jak na karbanátky? Karbanátky z hovězího nebo drůbežího masa bývají často po usmažení
Prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, cukr a vejce. Uděláme si kvásek a zaděláme těsto,
Sušené houby přes noc namočíme do vody, na oleji orestujeme cibuli a česnek a mezitím oloupeme brambory
Maso s cibulí a okurkami umeleme na masovém strojku, do směsi přidáme nadrobno nasekaná vařená vejce,
Rozehřejte med a zapracujte do něj mouku. Směs je horká a řídká, práci vám usnadní kuchyňský robot. Těsto
Ve větší míse promícháme mouku, tekutý med, máslo, vejce, rum, smetanu a koření. Vypracujeme hladké těsto
V hrnci si připravíme z mouky a oleje jíšku, kterou zalijeme vývarem a povaříme. Poté vmícháme smetanu
Ze všech ingrediencí vytvoříme celistvou hmotu. postupně z ní odebíráme lžičkou male hromádky, ze kterých
V míse smícháme cukr, vejce, koření a med. v trošce mouky rozmícháme sodu a přidáme ji ke směsi. Do základu
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Připravíme si pánev, rozpustíme na ní máslo a orestujeme strouhanku
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici