1.3K čtenářů Přidat komentář

Křupavé čokoládové hrudky

40 m

Avatar of nikolka

nikolka

@nikolka

Postup receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme máslo a cukr.
  2. Poté vmícháme mandlové lupínky a kukuřičné lupínky.
  3. Ze směsi tvoříme lžící hromádky, například na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
  4. Poté dáme do papírových košíčků a necháme v chladu uležet.
  • 40 g máslo
  • 200 g kukuřičné lupínky
  • 200 g čokoláda (hořká)
  • 3 lžíce cukr
  • 100 g mandlové lupínky

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.