Prémiový obsah
★★★
1K čtenářů
50 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Vlašské, pistáciové a piniové oříšky nahrubo nasekáme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhanou čokoládu
Hotové hrudky ihned sundáme z plechu a dáme vychladnout Vychladlé hrudky ozdobíme trochou rozpuštěné bílé čokolády
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a přidáme máslo a vanilkový cukr. Zahříváme ve vodní lázni, umícháme
Oloupané mandle posypeme vanilkovým cukrem a opražíme nasucho do zlatavé barvy. Bílou čokoládu rozpustíme
Rozlámanou čokoládu necháme s trochou vody rozpustit v kastrůlku. Rozinky omyjeme a naložíme do rumu.
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme Upečeme hrudky pokropíme čokoládovou polevou
Pomocí lžiček děláme hrudky, které vkládáme do papírových
rum, rozinky a kukuřičné lupínky a tvoříme menší hrudky Horkou polevou poléváme ztuhlé hrudky.