Prémiový obsah
★★★
8.2K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Oloupané mandle posypeme vanilkovým cukrem a opražíme nasucho do zlatavé barvy. Bílou čokoládu rozpustíme
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
Rozlámanou čokoládu necháme s trochou vody rozpustit v kastrůlku. Rozinky omyjeme a naložíme do rumu.
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme Upečeme hrudky pokropíme čokoládovou polevou
Pomocí lžiček děláme hrudky, které vkládáme do papírových
Hotové hrudky ihned sundáme z plechu a dáme vychladnout Vychladlé hrudky ozdobíme trochou rozpuštěné bílé čokolády
Vlašské, pistáciové a piniové oříšky nahrubo nasekáme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhanou čokoládu
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a přidáme máslo a vanilkový cukr. Zahříváme ve vodní lázni, umícháme
Na pečící papír tvoříme lžičkou hromádky (hrudky). Hotové mandlové hrudky necháme v chladu ztuhnout.