1.5K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Suroviny na těsto zpracujeme rukou a dáme na hodinu do lednice. Z těsta vyváleného asi na tl. 2,5 cm
Vykrájíme různé tvaru cukroví. Cukroví obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru
Naporcované maso nasolíme a opepříme, orestujeme na troše oleje. Maso přesuneme do pekáčku a přidáme
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem. Vyšleháme bílky do pěny a zapracujeme do žloutků s cukrem
Připravíme si mísu, ve které promícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej