1.5K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Na vále zaděláme těsto, rozválíme na sílu stébla a tvořítkem vykrajujeme drobné tvary. Pečeme v mírně
Mouku si dáme do mísy, přidáme máslo, žloutky a víno a zpracujeme hladké těsto, necháme chvíli odpočinout
Vše smícháme v hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout. Rozválím na silnější placku, vykrájíme
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Suroviny na těsto zpracujeme rukou a dáme na hodinu do lednice. Z těsta vyváleného asi na tl. 2,5 cm
Vykrájíme různé tvaru cukroví. Cukroví obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem. Vyšleháme bílky do pěny a zapracujeme do žloutků s cukrem
Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky. V hrnci přivedeme k varu 150 ml vody s agávovým sirupem, lžičkou
Připravíme si mísu, ve které promícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko a olej