Prémiový obsah
★★★
3.9K čtenářů
1 h 10 m
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nastrouhanou zeleninu orestujeme na másle. Maso prolkneme slaninou a orestujeme na oleji. Vše dáme do
Povolené máslo smícháme s cukrem, práškem do pečiva, vejcem, moukou a mandlemi v hladké těsto. Těsto
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Cukroví pečte zhruba 10 minut, až začne zlátnout. Zchladlé cukroví slepujte džemem a zlehka poprašte
žloutků, celého vejce a citronové šťávy vypracujeme linecké Upečené linecké cukroví necháme vychladnout a slepíme
Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.
Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Do mísy vysypeme mouku a cukr, přidáme žloutek, máslo a vypracujeme nelepivé těsto. Pokud je těsto řídké