★★ 3.6K čtenářů Přidat komentář

Linecké cukroví podle Libuše

1 h 10 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
  2. Druhý den ho na trošce hladké mouky vyválíme na 2 mm plát.
  3. A nakonec už jen vykrajujeme požadované tvary a dozlatova pečeme na 170 °C asi 10-15 minut.
  • 500 g mouka (hladká)
  • 320 g máslo (pokojové teploty)
  • 160 g cukru (moučka)
  • 3 žloutky
  • lžíce šťáva z citron
  • marmeláda (na slepení)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.