1.5K čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Připravené košíčky naplníme těstem do 2/3. Pomocí cukrářského sáčku zdobíme hotové košíčky.
natlačíme tenkou vrstvou do vymaštěných formiček na košíčky upečeme v horké troubě. (180 °C, 7 – 9 minut) Vychladlé košíčky
Těsto umícháme a vložíme do košíčků či formiček na Náplň umixujeme a plníme jí upečené a vychladlé košíčky
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
Mezitím si připravíme žloutkovou polevu tak, že žloutky Vajíčka s vykrojeným středem omočíme ve žloutkové polevě
Žloutky s prosátým moučkovým cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká a lesklá poleva.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a naplníme zdobičky. Poleva je vhodná