Prémiový obsah
★★★
2.5K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky
V hlubokém misce smícháme marcipán, bílky, cukry, skořici, ořechy a mandle. Vypracujeme těsto, které
Smetanu rozmícháme s vejci, máslem a špetkou soli. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Na vále těsto rozválíme
Ze všech surovin mimo skořicového cukru uhněteme těsto Rukama vytvarujeme kuličky a obalíme je ve skořicovém
Lisotvé těsto potřeme směsí cukru a skočice. Přiklopíme druhou částí a nakrájíme na tyčinky. Poté stočíme
Listové těsto rozválíme na plát do platu obdélníku. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Čaj dochutíme citronovou šťávou, cukrem, skořicí a medem. Nakonec do něj nalijeme punč a zamícháme. Porce
Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, pečeme dorůžova
Smícháme ingredience na těsto a vypracujeme. Poté rozválíme na tenký plát a potřeme náplní. Poté srolujeme
Příprava korpusu: V míse smícháme vejce s cukrem, mlékem, moukou prosetou s práškem do pečiva a máslem