3.1K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Med převaříme s vodou a necháme vychladnout. Žitnou a pšeničnou mouku prosijeme, přidáme citronát, medovníkové
Uděláme si těsto, ze kterého vykrájíme kolečky, ty potřeme rozšlehaným žloutkem. Do středu si dáme sekané
Smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr, olej, mléko, rozšlehané žloutky
Do mísy proseju mouku, cukr, půl balíčku perníkového koření a sodu. Vezmu druhou mísu a do ní suchou
Z uvedených přísad vymícháme těsto, necháme den odpočinout v lednici. Vykrájíme z něj kolečka, která
Prášek prosejeme s cukrem, kakaem a moukou poté přidáme vodu a žloutky. Bílky vyšleháme bokem do pěny
Mouku prosejeme s cukrem, sodou, citronovou kůrou a zbytkem koření. Tuk utřeme s medem a vejci. Smícháme
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Povolené máslo smícháme s kokosem a moukou. Poté přidáme vejce s vyšlehaným
Smícháme suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na plát. Ten potřeme náplní, připravenou
Oloupané mandle rozmixujeme na hladkou moučku. Smícháme s cukrem a přidáme bílek (kvalitní, nejlépe domácí
Z másla medu cukru vajec sody a mouky vypracujte hladké těsto zabalte je do potravinářské fólie