3 čtenářů
1 h
tetalenka
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutky smíchané se solí a zpracujeme na těsto. Zabalíme
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
minut na plechu vyloženém pečicím papírem, až okraje cukroví Polovinu cukroví natřeme krémem, druhou polovinu máčíme
Bílky vyšleháme v robotu do husté pěny. Postupně přidáváme cukr, škrob a citronovou šťávu. Nakonec opatrně
Všechny suroviny smícháme a vypracujte tuhé těsto. Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme vychladit do
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, vaječný