363 čtenářů
1 h
tetalenka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutky smíchané se solí a zpracujeme na těsto. Zabalíme
V připravené míse ze všech uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské
minut na plechu vyloženém pečicím papírem, až okraje cukroví Polovinu cukroví natřeme krémem, druhou polovinu máčíme
Bílky vyšleháme v robotu do husté pěny. Postupně přidáváme cukr, škrob a citronovou šťávu. Nakonec opatrně
Všechny suroviny smícháme a vypracujte tuhé těsto. Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a dáme vychladit do
Cukroví upečeme při 180 °C asi 5-6 minut minut.
papírem a pečeme zhruba 10 minut, nebo dokud není cukroví Upečené vychlazené cukroví slepujeme marmeládou.
Z mouky, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, vaječný