Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Máslo, mouku, cukry a vejce vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme v lednici. Předhřejte
Vyválíme těsto, vykrajujeme sušenky a při 160 stupních
Suroviny smícháme ve větší míse a dobře promícháme. Z tekutého těsta lžící děláme hromádky, na plech
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme uležet. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme jakékoliv
Smícháme mouku, krupicový cukr, vanilkový cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Máslo a žervé vyšleháme
Jakmile sušenky zavoní a zpevní se vyndáme z trouby
Vykrojené sušenky skládáme na plech vyložený pečícím Vychladlé sušenky nazdobíme dle fantazie.
dlouhého hada a toho poté nakrájíme na medailonky (malé sušenky Nakonec sušenky dáváme na plech vyložený pečícím papírem