Prémiový obsah
★★★★★
23.5K čtenářů
2 h
nov.radka79
Neznámý autor
Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
mouku a moučkový cukr, přidáme kakao, jedlou sodu, perníkové Vykrajujeme vajíčka a dáváme je na plech vyložený pečícím
Mouku, cukr, kypřící prášek do perníku a kakao smícháme, přidáme mléko, vejce, med, rum a všechno důkladně
Suroviny smícháme a vytvoříme střední kulaté knedlíčky. Povaříme 5 minut ve vroucí vodě a pak hned obalíme
Med si dáme trošku nahřát, přidáme vejce, mléko, rum, máslo a suché přísady, vypracujeme krásné těsto
Brusinky si naložíme do rumu asi na hodinu a poté nasekáme nadrobno. Zbytek ingrediencí smícháme a vytvoříme
Pomocí vykrajovátka na vypouklá vajíčka vykrajujeme vajíčka, která dáváme do namazaných formiček.
Máslo utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný perník a ostatní suroviny. Těsto necháme odpočinout. Kousky
Ve 100 ml vody rozpustíme cukr a přidáme hřebíček a badyán a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme koření, přidáme
Připravíme si kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru. V míse si smícháme perník, kakao, mouku a špetku
Mouku smícháme v míse s kořením, špetkou soli, kakaem, práškem do pečiva, máslem a cukrem. Vejce vyšleháme
Sypké suroviny smícháme v misce, přidáme heru, med a vejce. Hotové těsto vyválíme na plát a vytvarujeme