236 čtenářů
1 h
anet.ruzicka
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
rozválíme na plát silný cca 2-3 mm a vykrajujeme srdíčka
Poté vyválíme a vykrajujeme srdíčka.
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Z vypracovaného těsta vykrájíme tvary, upečeme při 180°C asi
Z těsta postupně vykrajujeme srdíčka. Vykrojená srdíčka hlídáme a dobu pečení zkrátíme.
Krém vytvoříme tak, že vyšleháme ve vodní lázni vejce a cukr vanilkový a krupici. jakmile krém zhoustne
Příprava krému: Mléko svaříme s cukrem a moukou. Hotovým krémem slepíme hotová srdíčka. které můžeme
Na krém rozmícháme v části mléka pudinkový prášek. Krém dáme do zdobícího sáčku.
Mezitím si připravíme ovoce a šlehačku. Na krém si vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do