1.1K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Mouku smícháme se sodou. Vejce vyšleháme s máslem, medem a cukrem. Vše smícháme s moukou, přidáme mléko
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Pomocí lžiček děláme hrudky, které vkládáme do papírových
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
Vlašské, pistáciové a piniové oříšky nahrubo nasekáme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhanou čokoládu
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme Upečeme hrudky pokropíme čokoládovou polevou
Hotové hrudky ihned sundáme z plechu a dáme vychladnout Vychladlé hrudky ozdobíme trochou rozpuštěné bílé čokolády