947 čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Mouku smícháme se sodou. Vejce vyšleháme s máslem, medem a cukrem. Vše smícháme s moukou, přidáme mléko
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme Upečeme hrudky pokropíme čokoládovou polevou
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
Hotové hrudky ihned sundáme z plechu a dáme vychladnout Vychladlé hrudky ozdobíme trochou rozpuštěné bílé čokolády
Vlašské, pistáciové a piniové oříšky nahrubo nasekáme a vsypeme do mísy. Přidáme nastrouhanou čokoládu
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a přidáme máslo a vanilkový cukr. Zahříváme ve vodní lázni, umícháme
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.