Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Smíchejte mouku a cukry, lískové ořechy, prášek do pečiva, vejce a máslo. Vypracujte hladké těsto, které
Všechny ingredience smícháme a vymíchamé hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme pár hod
Z mouky, cukru, žloutků, másla, ořechů a kakaa vytvoříme hladké těsto, které necháme uležet v lednici
Máslo pokojové teploty dáme do mísy. Přidáme cukr, vejce, kůru z citrónu a mouku. Rukama vypracujeme
Z cukru, mouky, tuku, kakaa, skořice a mletých ořechů zpracujeme těsto, které necháme odpočinout přes
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme ořechy, kakao, mléko a mouku smíchanou s práškem do
Vychladlé skořicové tolárky potřeme skořicovou polevou Skořicové tolárky necháme ztuhnout a můžeme podávat
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a kakaem. Přidáme vanilkový cukr a rum. Do vzniklé hmoty přidáme
Hotové kakaové kuličky necháme vychladit. Kakaové vánoční kuličky můžeme ještě v den přípravy
Mouku prosejeme. Vejce rozšleháme. Čokoládu nalámeme na kousky, a poté nasekáme nožem. Do mísy přisypeme