Prémiový obsah
★★★
1.7K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutky smíchané se solí a zpracujeme na těsto. Do těsta
V míse smícháme mleté mandle s cukrem, přidáme med a víno a vypracujeme tužší hmotu, z ní tvarujeme menší
Smíchejte mouku a cukry, lískové ořechy, prášek do pečiva, vejce a máslo. Vypracujte hladké těsto, které
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.
Vejce rozdělíme zvlášť na žloutky a zvlášť na bílky. Měkké máslo a marcipán utřeme do pěny. Po jednom
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto
Nasekané lískové ořechy na sucho opražíme na pánvi, posypeme krupicovým cukrem a necháme, dokud nezkaramelizuje
Marcipánovou hmotu vyválíme také na tenko a vykrajujeme lehce potřeme marmeládou a vždy mezi 2 dáme jeden marcipánový
Nakrájíme marcipán na kousky a rozmělníme ho společně s krupicovým cukrem. Pak smícháme v míse mouku,
Máslo vyšlehejte s cukrem, vmíchejte vejce jedno po druhém. Poté krátce promíchejte tvaroh a mléko. Poté
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.