Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutky smíchané se solí a zpracujeme na těsto. Do těsta
V míse smícháme mleté mandle s cukrem, přidáme med a víno a vypracujeme tužší hmotu, z ní tvarujeme menší
Smíchejte mouku a cukry, lískové ořechy, prášek do pečiva, vejce a máslo. Vypracujte hladké těsto, které
Nakrájejte marc. hmotu a postupně ji v mise smíchejte s máslem, krupicovým cukrem, vanikovým cukrem a
Vypracujeme marcipánové těsto. Hotové marcipánové brambůrky uchováváme v chladnu.
Máslo pokojové teploty dáme do mísy. Přidáme cukr, vejce, kůru z citrónu a mouku. Rukama vypracujeme
Kávu si zalijeme troškou vřelé vody, aby nám vznikla pasta. Marcipán si nakrájíme na kousky a přidáme
Smícháme si namleté mandle s cukrem, bílkem a likérem, aby vzniklo tužší těsto. Z toho tvoříme hříbečky
Piškoty podélně rozkrojíme dvakrát ostrým nožem, potřeme pomazánkou (džemem) a spojíme. Každý piškot
Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme slupku a najemno je nastrouháme. Moučkový cukr prosijeme přes síto
Nakrájíme marcipán na kousky a rozmělníme ho společně s krupicovým cukrem. Pak smícháme v míse mouku,