Prémiový obsah
★★★
293 čtenářů
1 h
tetalenka
Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek. Přidáme dva žloutky, rum, citronovou šťávu a nastrouhané máslo
Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a uděláme důlek, do kterého dáme cukr, vanilkový cukr
Prvních 6 surovin dejte do mísy a rukouz nich vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odpočinout, nejlépe
Smícháme rozpuštěnou čokoládu s cukrem a přidáme mandle, máslo a mouku. Nakonec přidáme citrónovou šťávu
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
Sypké suroviny smícháme a prosejeme na vál. Poté přidáme žloutky, vypracujeme těsto, které zabalíme do
Příprava náplně: Marmeládu v míse smícháme s ořechy a cukrem. Poté přidáme dle chuti rum a necháme chvíli
Máslo s cukry vyšlehejte do pěny, vmíchejte vejce jedno po druhém. Přidejte citronovou kůru a mouku.
Ve šlehači našleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme džem a po lžících lehce vmícháme hrubou mouku. Na
Bílky trochu osolíme a šleháme je do polotuha. Pak přisypeme krupicový i vanilkový cukr a vyšleháme dotuha