161 čtenářů
2 h
anet.ruzicka
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek
V pánvi nasucho opražíme mandle a 50 g cukru. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme do sněhu a postupně
Smícháme rozpuštěnou čokoládu s cukrem a přidáme mandle, máslo a mouku. Nakonec přidáme citrónovou šťávu
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek. Přidáme dva žloutky, rum, citronovou šťávu a nastrouhané máslo
Prvních 6 surovin dejte do mísy a rukouz nich vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odpočinout, nejlépe
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
Příprava náplně: Marmeládu v míse smícháme s ořechy a cukrem. Poté přidáme dle chuti rum a necháme chvíli
Sypké suroviny smícháme a prosejeme na vál. Poté přidáme žloutky, vypracujeme těsto, které zabalíme do
listového těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme hvězdičky Na kždou hvězdičku dáme lžičku smetany, kolečko cibule