161 čtenářů
2 h
anet.ruzicka
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Vytvoříme kvásek z cukru, 100ml vlažného mléka a droždí. Do prosáté mouky dáme vejce, sůl, sádlo, zbytek
V pánvi nasucho opražíme mandle a 50 g cukru. Necháme vychladnout. Bílky ušleháme do sněhu a postupně
Příprava náplně: Marmeládu v míse smícháme s ořechy a cukrem. Poté přidáme dle chuti rum a necháme chvíli
Sypké suroviny smícháme a prosejeme na vál. Poté přidáme žloutky, vypracujeme těsto, které zabalíme do
Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a mouku. Vytvoříme těsto, které
Cukr, mouku, žloutek a máslo smícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet v lednici asi 12 hodin
Mouku a cukr dáme na vál, uděláme důlek. Přidáme dva žloutky, rum, citronovou šťávu a nastrouhané máslo
Prvních 6 surovin dejte do mísy a rukouz nich vypracujte hladké těsto. Nechte v chladu odpočinout, nejlépe
Smícháme rozpuštěnou čokoládu s cukrem a přidáme mandle, máslo a mouku. Nakonec přidáme citrónovou šťávu
poloviny těsta vykrajujeme kolečka a z druhé poloviny hvězdičky potřeme kolečka meruňkovou marmeládou a spojíme s hvězdičkou
plát silný asi 1 cm a vykrajujeme formičkou malé hvězdičky Vykrájené hvězdičky dáme na plech, povrch potřeme rozšlehaným