1.3K čtenářů Přidat komentář

Pařížské rohlíčky III.

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Postup receptu

  1. Bílky a cukr svaříme ve vodní lázni a poté přidáme ořechy.
  2. Lžičkou namočenou ve vodě formujeme na plech rohlíčky, upečeme dozlatova.
  3. V hrnci ve vodní lázni vymícháme vejce s cukrem, kakaem a poté jakmile začne chladnout vmícháme máslo.
  4. pomocí zdobícího sáčku stříkáme na upečené rohlíčky a poté ozdobíme čokoládovou polevou.

Těsto:

  • 4 ks bílek
  • 200 g cukr (moučka)
  • 200 g ořechy (mleté)

Náplň:

  • 4 ks vejce
  • 200 g cukru (moučka)
  • 1,5 lžíce kakao
  • 200 g máslo

Ozdobení:

  • čokoláda (na vaření)
  • tuk (ztužený)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.